Välkommen till Eskilstunacupen BK Sport Mix!

Inför Eskilstunacupen 2024 har vi passat på att göra nedslag hos några av alla våra anmälda lag. Den här gången riktar vi blickar mot BK Sport Mix som är anmälda med 2 lag i turneringen.

 

Hej Pasi, Jessica och Thomas! Det är fantastiskt att få chansen att prata med er inför Eskilstunacupen. Först och främst, kan ni berätta lite om BK Sport Mix och er resa inom fotbollen?

 

Pasi:  -Absolut! BK Sport Mix är ett parafotbollslag med medlemmar som har olika former av funktionsnedsättningar. Vi är en brokig grupp på cirka 30 spelare i olika åldrar, och jag är glad att vara en av de tre ledarna tillsammans med Thomas och Jessica säger Pasi.

 

Jessica :  -Vi är aktiva i Svealandsserien med både ett 5-mannalag och ett 7-mannalag. Det innebär att vi har en hel del resor till olika orter för matcher och sammandrag under säsongen.

 

Thomas fyller i: - Utöver seriespelet deltar vi också i cuper och ordnar olika träningsmatcher för att hålla oss i form och för att ha roligt tillsammans på planen.

 

Hur förbereder ni er inför Eskilstunacupen och vilka förväntningar har ni på turneringen?

 

Pasi:  -Vi har tränat flitigt under vintern, en gång i veckan, och vi hoppas kunna få till en träningsmatch innan cupen börjar den 13:e april.

 

Jessica: - Förväntningarna är höga, vi ser fram emot en rolig och utmanande turnering där vi kan visa upp vårt bästa spel och förhoppningsvis göra bra ifrån oss.

 

Vilka utmaningar har ni mött på vägen och hur har ni överkommit dem som ett lag?

 

Thomas:   -En stor utmaning för oss är att alla ska känna sig inkluderade och trivas i laget trots våra olika förutsättningar. Vi har jobbat mycket med att skapa en positiv och inkluderande atmosfär genom att nivågruppera vissa övningar och träningar samt att ha tydliga regler för hur vi behandlar varandra.

 

Pasi -Dessutom lägger vi stor vikt vid sociala aktiviteter utanför planen för att stärka gemenskapen och känslan av samhörighet. Det har verkligen hjälpt oss att växa som lag och få fler att vilja vara med.

 

Hur viktig är inkludering och mångfald inom fotbollen för er och hur arbetar ni för att främja det?

 

Jessica:  -Inkludering och mångfald är superviktigt för oss. Vi vill att alla ska känna sig välkomna och ha möjlighet att delta utifrån sina förutsättningar. Genom att ha tydliga värderingar och genom att ordna sociala aktiviteter försöker vi skapa en trygg och inkluderande miljö för alla i laget.

 

Thomas:  -Vi har även tagit initiativ till att göra gemensamma resor och aktiviteter utanför fotbollen för att stärka relationerna och öka förståelsen för varandra.

 

Kan ni dela med er av några speciella ögonblick eller minnen från tidigare turneringar eller matcher?

 

Pasi:  -Ett minne som verkligen sticker ut är när vi förra året vann både 7- och 5-mannaserien i Svealandsserien. Det var en otroligt spännande säsong och att vi lyckades ta hem segern i sista matchen var en känsla som vi alla bär med oss än idag.

 

Jessica:  -Det är sådana ögonblick som verkligen visar hur långt vi har kommit som lag och hur mycket vi kan åstadkomma tillsammans när vi kämpar för samma mål.

 


Vad hoppas ni att publiken tar med sig efter att ha sett er spela på Eskilstunacupen?

 

Thomas: - Vi hoppas att publiken känner glädje och får uppleva en känsla av sammanhållning och gemenskap när de ser oss spela. Vi är inte bara ett fotbollslag, vi är en familj där alla är välkomna och där vi stöttar varandra oavsett vad.

 

Hur ser ni på framtiden för ert fotbollslag och vad är era mål och drömmar som lag?

 

Pasi:  För oss är det viktigaste att fortsätta vara en attraktiv och positiv verksamhet där alla trivs och känner sig inkluderade. Vi hoppas kunna växa ännu mer som lag och kanske anmäla fler lag till seriespelet i framtiden.

 

Jessica:  -Men oavsett vad våra framtidsplaner är så är det viktigaste att vi fortsätter satsa på kvalitet och att alla i laget känner sig sedda och uppskattade för den de är.

 

Absolut, det låter som ni har en fantastisk framtid att se fram emot! Slutligen, finns det något ni skulle vilja säga till andra som är intresserade av att spela parafotboll eller som kanske tvekar att prova på?

 

Thomas:  -Jag skulle vilja säga till alla som är intresserade att våga ta kontakt med oss och ställa de frågor de har. Vi finns här för att stötta och hjälpa till, och vi tror verkligen att alla kan hitta sin plats i vårt lag om de bara vågar ge det en chans.

 

Pasi:  -Så kom över tröskeln och prova på! Du kommer inte att ångra dig, och du kommer att vara en del av en fantastisk gemenskap där vi stöttar varandra och har roligt tillsammans både på och utanför planen.

Varmt välkomna till Eskilstunacupen 2024