Under våren 2022 diskuterade representanter från IFK Eskilstuna, Kvicksunds SK och Skogstorps GoIF om förutsättningar för en fotbollscup i Eskilstuna.  Alla var rörande överens om att en stad i Eskilstunas storlek borde kunna arrangera en större fotbollscup än vad som fanns i dag och man beslutade för att starta Eskilstunacupen!

Vi inom de tre föreningarna var också på det klara med att vi aldrig kunde konkurrera med de större cuperna i juni – augusti. Därför bestämde vi tillsammans att vi skulle arrangera en ”inför säsongs-cup” i april månad. Kvicksunds SK var vänliga att släppa sitt framgångsrika cupkoncept och tackade ja till att ingå i arrangörsgruppen.

En annan viktig faktor var att vi skulle få tillgång till kommunens alla konstgräsplaner. Det säkerställde vi med Kultur- och Fritidsförvaltningen i juni-månad. Detta innebär att vi bland annat har tillgång till Tunavallen under cupen.

Cupen omfattar flickor/pojkar 7 – 14 år och vi hoppas att det är något som ska locka fotbollsspelare både i, runt och utanför Eskilstuna att komma och delta.

Vår cup ska genomsyras av VÄRDSKAP - GLÄDJE - KAMRATSKAP och ge de barn och ungdomar som deltar i cupen ett fotbollsminne för livet. 

Vi vill också skapa ett arrangemang som sätter staden Eskilstuna på fotbollscup kartan och ger besöksnäringen en knuff i rätt riktning.

Eskilstunacupen 2023

Wow, vilken härlig helg vi fick under den allra första upplagan av Eskilstunacupen!

Eskilstunacupen arrgangerades av IFK Eskilstuna, Kvicksunds SK och Skogstorps GOIF och vilken succé det blev.
Totalt hade vi 290 lag och över 5000 spelare för både flickor och pojkar i åldrarna 7-14år, fördelat på 26 fotbollsplaner runt om Eskilstuna Kommun. För dom allra yngsta, 7åringarna, blev det till och med livets första fotbollsmatch för de allra flesta.
Vi kunde inte heller bett om ett bättre väder.