Välkommen till Eskilstunacupen 2024

Eskilstunacupen tycker det är så roligt att välkomna Hammarby P12 lag 3 till årets upplaga av Eskilstunacupen. Vi passade på att ta en pratstund med deras lagledare Malin.


Välkomna till Eskilstunacupen 2024. Berätta gärna vilka ni är?

 Vi utgör för närvarande ett lag som består av 11 killar som delar en passion för fotboll. Vi tränar intensivt, strävar efter att spela vacker fotboll och har mycket roligt tillsammans på vägen.   

 Vad inspirerade er att anmäla er till Eskilstunacupen och hur hittade ni vår cup?

 Vi fick tips från vår sportchef i Hammarby ang er cup. Det som främst inspirerade oss att delta i denna turnering är det lämpliga avståndet från Stockholm. Inte alltför långt bort, men ändå tillräckligt långt för att känna att vi lämnar huvudstaden. En annan viktig faktor för oss är möjligheten att få möta lag som vi inte regelbundet brukar stöta på. Att både se och spela mot motståndare vi inte brukar spela mot kommer att vara inspirerande och förhoppningsvis tar vi med oss nya erfarenheter hem.  

Finns det specifika mål eller förväntningar ni har för ert lag under Eskilstunacupen?

 Efter en lång och kall försäsong ser vi fram emot att spela tävlingsmatcher. Då vi har haft en period med många spelarbyten så är vår målsättning att förena oss som en grupp och visa att vi är ett skickligt och positivt fotbollslag.  

Hur ser ni på möjligheten att möta andra lag och utbyta erfarenheter under turneringen?

Det är mycket roligt att möta andra lag som vi normalt inte stöter på. Det är en del av fotbollens charm att oavsett var i världen man bor och vilka förutsättningar man har, kunna enas kring sporten. Därför blir det extra intressant att se lag som vi inte brukar se spela fotboll.   

Är det någon annan aktivitet ni ska planera in i samband med ert besök i Eskilstuna?

Vi har ännu inte planerat allt i detalj, men vi kommer säkerligen att arrangera någon rolig aktivitet eller avslut på cupen. Hammarby P12-3.


Varmt välkomna till Eskilstunacupen!